4eu_tardos_haziorvosi_rendelo_fejlesztes

Tardos háziorvosi rendelőjének fejlesztése

Pályázati azonosító: TOP-4.1.1-15-KO1-2016-00010

Kedvezményezett: Tardos Község Önkormányzata

Támogatás összege: 38.000.000 Ft

Támogatás mértéke: 100%

Projekt címe: Tardos háziorvosi rendelőjének fejlesztése a településen elérhető egészségügyi alapszolgáltatások fejlesztése céljából

A projekt befejezési dátuma: 2019.04.15.

 

A projekt bemutatása:

Tardos Község Önkormányzata 38 MFt, 100 %-os finanszírozású, Európai Uniós forrásból származó támogatást nyert el, a háziorvosi és a védőnői ellátásnak helyet biztosító rendelő épület felújítására. 

A támogatás segítségével a gyermek és háziorvosi, valamint a védőnői ellátás fejlesztése történt meg, amely nagyobb részben az ellátásnak helyet adó rendelő épület felújítását, energetikai korszerűsítését, valamint akadálymentesítését, kisebb részben új eszközök beszerzését foglalta magában.

A beruházás során megtörtént az orvosi rendelő épületének külső-belső felújítása, korszerűsítése, valamint a törvényi előírásoknak megfelelően az akadálymentesítése. Az akadálymentesítés magában foglalja a belső rész akadálymentesítését, egy mozgáskorlátozott mosdó kialakítását, valamint az épület akadálymentes megközelíthetőségének kiépítését. 

A fejlesztés során új, korszerű eszközök beszerzésére is sor került. Ezzel részben az elavult eszközöket lehetett újra cserélni (pl. EKG, defibrilátor), másrészt a védőnői szolgálat esetében új, bevezetni tervezett szolgáltatások és szűrővizsgálatok miatt volt rájuk szükség (pl. vizeletanalizátor, CRP analizátor, szemtükör). A projekt ezen túl új laptop beszerzését is tartalmazta, amellyel a védőnő külső helyszínen is képes lesz ellátni a munkáját.

A projekt eredménye egy a XXI. századi követelményeknek és a lakossági igényeknek megfelelő korszerű és jól felszerelt rendelőépület.

Az alábbi képeken a felújítás időszakából láthatnak képeket az olvasók:

 

Az alábbi képeken az elkészült rendelőről és annak átvételéről láthatnak képeket: