ERFA

TOP-3.2.1-15-KO1-2016-0004

A szerződött támogatás összege: 62.874.162.- Ft

Támogatás mértéke: 100%

 

Projekt tervezett befejezése: 2019.01.29.

A projekt bemutatása:

A tervezett fejlesztés a Fekete Lajos Általános Iskola épületében valósul meg.

Az ingatlan 100%-os tulajdonosa a pályázó, Tardos Község Önkormányzata, fenntartója és üzemeltetője a Klebersberg Intézményfenntartó Központ (KLIK). Az iskola kétszintes, tetőtér kialakítású épület. A falszerkezet és zárófödém nem felel meg a kor hőszigetelési követelményeinek. A felújítás célja, hogy Tardos Község Önkormányzata épületében az energiafogyasztás minimálisra csökkenjen. Az általános iskola épületének hőszigetelésével mindez megvalósítható.

Az iskola épületének állapota a felújítás előtt az első két képen látható, a harmadik képen egy, a felújítás közben készült képet, a negyedik és ötödik pedig a felújítás után készült fotókat láthatnak.

Az energetikai felmérésbe bevont szakember javaslata alapján a fenti problémák kiküszöbölésére az alábbi intézkedések megtétele szükséges: utólagos homlokzati szigetelés.

A projekt célja, hogy az általános iskola épületében a homlokzati hőszigetelés az energiafogyasztás minimalizálását irányozza elő, mely a fenntartási költség csökkenéséhez vezet. A korszerűsítés csak a ma használatos nagyon jó minőségű anyagokkal valósítható meg, az energetikai javuláson a tartósságot és a tartós használhatóságot is biztosítani kell. A Tardos Község Önkormányzata tulajdonában lévő középület fenntartási költsége magas, amit az utólagos szigeteléssel csökkenteni lehet. 

 

Képek a felújítás előtti, közbeni és utáni állapotokról: